Quins arbres posem als carrers?

Dimarts es presenta una guia que resol aquest dubtes, pensada com una eina d'ajuda a la planificació i gestió dels arbres de carrers, places i petits espais verds dels municipis de la província de Barcelona. Segueix la lògica del procés de presa de decisions i pretén donar resposta a qüestions com de quin espai disposem, quina és l'espècie idònia o com ha de ser la plantació perquè l'arbre desenvolupi tot el seu potencial.

Foto: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú / Diputació de Barcelona

La guia parla dels beneficis dels arbres, del seu valor patrimonial, de la relació cost/benefici i tracta tant de l'espai plantable, com de la selecció d'espècies, la taula de selecció segons diversos paràmetres, i la plantació. Paral·lelament, també s'ha posat en marxa un web sobre aquesta temàtica, que actuarà com un cercador de les espècies més apropiades per a cada lloc.

El llibre, 'Guia per a la selecció d'espècies de verd urbà: arbrat viari', i el web es presenten dimarts vinent, 27 de novembre a les 18h, a l'edifici de Can Serra de la Diputació de Barcelona. L'obra està promoguda per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació i l'acte de presentació comptarà amb la presència del diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Alberto Villagrasa; el biòleg especialista en arboricultura i autor de la guia, Josep Selga; el director del Jardí Botànic de Barcelona, Josep Maria Montserrat; l'arquitecta especialista en espai públic, Imma Jansana, i el cap del Servei de Paisatge Urbà, Promoció Ambiental i Medi Ambient de l'Ajuntament de Mollet del Vallès, Josep Maria Mompín.

Aquest acte s'inscriu en el cicle de col·loquis 'Parlem de...', on es tracten temes d'actualitat per al món local i per a la ciutadania en general i que organitza la llibreria de la Diputació.

 

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1344/46996

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button