El projecte Cultura Emprenedora a l’Escola fa camí entre la comunitat educativa

70 professionals -entre personal tècnic de 14 ajuntaments i docents i membres dels equips directius de 20 centres educatius que participen al projecte Cultura Emprenedora a l'Escola- han rebut formació sobre el programa educatiu a l'aula i el desenvolupament de l'estratègia local. Properament, començaran les presentacions del projecte al cicle superior de primària a la comunitat educativa de cada centre i el treball a les aules, que enguany arribarà a 876 alumnes.

Foto: Òscar Giralt

L'objectiu del curs ha estat oferir recursos i metodologies per desenvolupar la cultura emprenedora a les aules entesa en el seu sentit més ampli, és a dir, com a l'adquisició de coneixements, actituds i destreses que conformen l'esperit emprenedor i que capaciten les persones per impulsar els seus projectes professionals i vitals. La metodologia es basa en un treball per projectes que consisteix en la simulació de la creació, gestió i organització  de cooperatives a l'aula per a alumnes de cinquè i sisè de primària.

Enguany està prevista la creació de 37 cooperatives escolars en què participaran 876 alumnes de les 20 escoles participants. La implementació del projecte també preveu la realització de dues tutories presencials, liderades per representants de la Diputació de Barcelona, en què participaran els ens locals i les escoles. En el seguiment i l'avaluació del projecte està previst que hi participin activament totes les parts.

És important ressaltar l'estratègia local del projecte, que passa pel treball transversal entre les regidories d'educació i desenvolupament econòmic, la vinculació de l'escola al municipi i la interacció entre els seus recursos educatius, socials i productius, amb la voluntat d'extensió progressiva de la cultura emprenedora a totes les escoles del municipi.

El projecte Cultura Emprenedora a l'Escola, impulsat per  les àrees de Coneixement i Noves Tecnologies i de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona, va sorgir el curs passat com una experiència pilot on van participar els municipis de Badalona, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Igualada, Mataró, Sant Adrià de Besòs i Vilafranca del Penedès. Aquest curs s'hi han incorporat Berga, Manresa, Mollet del Vallès, Sitges, Terrassa, Vic i Viladecans.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1344/46991

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button