Dones grans, violències silenciades

Donar visibilitat al maltractament de les dones grans és l'objectiu que la Diputació de Barcelona persegueix enguany amb motiu del Dia Internacional contra la violència envers les Dones, que es commemora aquest diumenge. Segons l'OMS, entre un 4 i un 6% de les persones més grans de 65 anys han patit o pateixen maltractament, i el 80% dels casos no es denuncien. D'altra banda, els programes i protocols per abordar el maltractament a la gent gran no sempre tenen en compte les especificitats de les dones.

Foto: Stockbyte / Diputació de Barcelona

Per això, l'Àrea d'Atenció a les Persones, que impulsa estratègies i actuacions que fomentin l'envelliment actiu i participatiu, organitza la jornada anual de debat i anàlisi amb el lema 'Dones grans, violències silenciades' per tal d'avançar en la detecció, la prevenció, la investigació i la coordinació interadministrativa.

La jornada, que se celebrarà el proper dijous, 29 de novembre, a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, presentarà les experiències de Manresa i del Consell Comarcal de l'Anoia sobre la transversalitat en els protocols i sobre la intervenció en l'àmbit comunitari. També hi intervindran la catedràtica de Psicologia Evolutiva, Carme Triadó, i la doctora en sociologia i professora de la Universitat de Girona, Cristina Sánchez Miret.

Font:  http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1344/46995

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button