Tabaquisme entre nois de dotze a catorze anys

Una exposició vol prevenir el tabaquisme entre nois de dotze a catorze anys

L'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13,5 anys. Molts adolescents desconeixen els perills que comporta. Aquest matí s'ha presentat la nova exposició 'El tabac al descobert', promoguda pel Servei de Salut Pública amb l'objectiu que sigui itinerant i es pugui veure pels municipis barcelonins.

Es tracta d'una exposició sobre la prevenció del consum del tabac en els joves, en la qual es prioritza «la imatge i un llenguatge directe i molt proper al jove», com ha indicat la cap de secció de Salut Pública, Magda Bertran, durant la presentació feta aquest matí a la Sala Noble de l'Edifici del Rellotge.

Aquesta exposició iniciarà la seva itinerància el mes de novembre a un municipi de la Mancomunitat de la Vall de Tenes. Els municipis interessats poden sol·licitar-la a través del correu electrònic.

L'exposició pretén generar actituds contràries al tabac i el seu consum, i refermar els joves que no hagin fumat mai en la seva posició. L'objectiu, doncs, és evitar o, si més no, retardar l'experimentació amb el tabac.

La població a la qual s'adreça són els nois i noies de primer cicle de l'ESO, quan molts s'inicien en el consum, o en les edats immediatament anteriors al moment de màxim risc, ja que dades recents indiquen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13.5 anys.

L'exposició consta de 10 plafons, cadascun d'ells d'una temàtica diferent, amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta proporciona contingut teòric previ a la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat durant la visita o immediatament després.

Un cop finalitzat el recorregut de l'exposició, els assistents podran participar en el joc 'I tu què en saps? Juga i descobreix-ho', on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida i aconseguir el màxim de puntuació possible.

Aquesta exposició compta també amb un web on es facilitarà tot el material en un format fàcil de descarregar (la guia de dinamització, els plafons, el joc interactiu), així com amb una sèrie de tallers complementaris per realitzar en dies posteriors a la visita, unes frases per al record per ajudar a generar més debat sobre el tabac entre l'alumnat, i enllaços d'interès per a qui vulgui saber-ne més.

Font: http://www.diba.cat/sala-de-premsa/el-diari-de-la-diputacio/-/butlleti/1323/46331

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button