Els perills del consum de tabac entre els adolescents

Cartell de la nova exposició de la Diputació de Barcelona.
Foto: Direcció de Comunicació / Diputació de Barcelona

Una nova exposició posa al descobert els perills del consum de tabac entre els adolescents

L'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13,5 anys. Molts adolescents desconeixen els perills que comporta.

Dilluns 22 d'octubre, a les 11'30h, a la Sala Noble de l'Edifici del Rellotge (C/ Urgell, 187 de Barcelona), el diputat delegat de Salut Pública i Consum de l'Àrea d'Atenció a les Persones, Xavier García Albiol, presentarà la nova exposició 'El tabac al descobert'.

Es tracta d'una exposició sobre la prevenció del consum del tabac en els joves, que el Servei de Salut Pública posa a disposició del municipis de la província de Barcelona, i que pretén generar actituds contràries al tabac i el seu consum, i refermar els joves que no hagin fumat mai en la seva posició. L'objectiu, doncs, és evitar o, si més no, retardar, l'experimentació amb el tabac.

La població a la qual s'adreça són els nois i noies de primer cicle de l'ESO, quan molts s'inicien en el consum, ja que dades recents indiquen que l'edat mitjana d'inici del consum de tabac se situa als 13.5 anys.

L'exposició consta de 10 plafons, cadascun d'ells d'una temàtica diferent, amb una guia de dinamització per al professional que acompanya els joves durant la visita. Aquesta proporciona contingut teòric previ a la visita, informació addicional sobre les diferents àrees temàtiques i suggeriments per conduir un debat amb l'alumnat durant la visita o immediatament després.

Un cop finalitzat el recorregut de l'exposició, els assistents podran participar en el joc 'I tu què en saps? Juga i descobreix-ho', on hauran de decidir si l'enunciat que se'ls proposa és veritat o mentida i aconseguir el màxim de puntuació possible.

A més, aquesta exposició compta també amb un web on es facilitarà tot el material en un format fàcil de descarregar (la guia de dinamització, els plafons, el joc interactiu), amb una sèrie de tallers complementaris per realitzar en dies posteriors a la visita, unes frases per al record per ajudar a generar més debat entre els alumnes sobre el tabac, així com amb enllaços d'interès per a qui vulgui saber-ne més.

Aquesta exposició iniciarà la seva itinerància el mes de novembre de 2012 i els municipis interessats poden sol·licitar-la a través del correu electrònic.

Dilluns 22 d'octubre

Hora: a les 11'30h

Lloc: Sala Noble de l'Edifici del Rellotge (C/ Urgell, 187 de Barcelona)

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button