Dia Internacional de la Gent Gran

1 d’octubre del 2012.
Enguany se celebra l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional.

Aquestes  celebracions coincideixen amb una època de molta preocupació degut a la situació de crisi que, des de fa quatre anys, està castigant la nostra societat i -en especial- a  la Gent Gran.

Aquesta crisi, provocada pels especuladors financers, està sent aprofitada per reduir a la mínima expressió un anomenat ‘estat del benestar.

Aquests governs, representants de la dreta més conservadora que històricament ha dirigit les polítiques reals del nostre país, usen la situació creada per tal d’imposar la seva ideologia afavoridora de les classes dominants, minoritàries, en contra de les classes dominades, majoritàries.

Sanitat, educació, pensions, dependència estan quedant reduïdes a la mínima expressió  en lloc de ser defensades com a consecucions justes al llarg dels trenta darrers anys de l’anomenada “nova democràcia espanyola”.

Avui la Gent Gran manifesta una clara voluntat d’autonomia, com revela un 87%, expressant el seu desig de viure a casa seva el major temps possible. Però, a la vegada, desitgen mantenir relacions familiars intenses, i fruit d’això i de la gran solidaritat que demostrem un 70% contribuïm a l’atenció dels nostres néts i (en molts casos) a les despeses dels nostres fills.

Davant d’aquesta situació la Sectorial de la Gent Gran Activa del PSC denuncia la injustícia d'aquests ajustos que CiU i PP apliquen en lloc de corregir fraus i privilegis, i fa una crida a la societat, a les institucions democràtiques, als partits polítics, als sindicats i a la societat civil perquè actuïn en contra d'aquests abusos.

Altres mesures per contrarestar la crisi són possibles i de major justícia, de manera que alcem fortament la nostra veu i alhora reclamem més presència de la Gent Gran en aquelles institucions que representen a tota la ciutadania del país.

Hem de fer valdre els  nostres drets.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button