Pla Vigilància contra incendis forestals

Fins al 31 d'agost,  s'activa el Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona

Des del  14 de juny ja està operatiu el Pla d'Informació i Vigilància Forestal 2012 de la Diputació de Barcelona que consta de 97 rutes de vigilància, cada una d'elles dotada d'una unitat mòbil (vehicle 4x4), que recorren més de 400.000 hectàrees de boscos de les comarques de Barcelona, i amb un dispositiu humà de 225 persones.

 


La flota de vehicles. Autor: XPN

El Pla, que estarà activat fins al 31 d'agost, vol cobrir el màxim de territori boscós de la demarcació de Barcelona, per això s'ha dividit en nou zones d'informació i vigilància: Anoia, Bages, Baix Llobregat, Berguedà, Maresme, Osona, Penedès-Garraf, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

L'assignació de personal és de 194 informadors-vigilants (dos per a cada vehicle), 21 operadors de comunicacions i 10 enginyers de zona, a més de comptar amb la participació també de 250 ajuntaments i 121 ADF i Federacions d'ADF.

També es disposa de cinc vehicles per a actuacions especials tipus camió i set de tipus pick-up.

Cal destacar que des del passat 1 de juny ja es va engegar el dispositiu de prevenció d'incendis de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, amb un contingent de 121 persones entre vigilants, guaites, telefonistes i coordinadors que garanteixen la qualitat del pla de prevenció d'incendis, reforcen la vigilància dels parcs i fan la detecció en punts de guaita, així com actuacions de primera intervenció. Aquest dispositiu té un abast de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agroforestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.

En total, doncs, són 347 persones que treballaran en la campanya de prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona. El pressupost d'enguany del PVI és d'1.604.197 euros i el del dispositiu de la Xarxa de Parcs és d'1.136.892 euros.

 

Font de la informació
Servei de premsa

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button