Tast de varietat antigues de tomàquets del Vallès a Montmeló

tast tomaquet

Més de 30 restauradors i botiguers de la comarca ahir van participar al restaurant Can Major de Montmeló, del Tast de Varietats antigues de tomàquets del Vallès organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, amb la col·laboració de l’Associació Llavors Orientals, del Convívium Slow Food Vallès Oriental i del Gremi d’Hoteleria del Vallès Oriental.

Conduit pel Pep Salsetes, després d’una salutació de l’alcalde de Montmeló Antoni Guil i del president del Consell Comarcal José Orive i una explicació sobre els objectius globals de la 1a Mostra Gastronòmica de Tomàquets del Vallès per part del Conseller de Promoció Econòmica Pere Rodriguez, al tast es van donar a conèixer les diferents varietats antigues de tomàquets i les seves qualitats organolèptiques i es va tractar sobre les possibilitats culinàries de cada varietat.

Els participants van poder tastar 5 varietats:
* el Rosa Ple de l’Etern Verdaguer ideal per amanida i fer salsa,
* el Pometa de Santa Eulàlia que combina molt bé amb el formatge fresc i la salsa pesto,
* el Pometa de Luís Vila de l’Ametlla de textura carnosa i regust persistent i aromàtic,
* el Cor de Bou de Vacarisses un tomàquet que per la seva dolçor i carnositat és ideal per confitura i salses i
* el Pometa de la Garriga també per amanides i salses.

Aquesta acció forma part d’un seguit d’actuacions basades en la col·laboració de tots els actors per tal de promoure i donar valor al producte local.

En aquest sentit el Consell Comarcal considera que la generació de sinergies entre el sector agroalimentari local i la restauració col·lectiva és clau per promoure aquells productes singulars de la comarca que contribueixen a mantenir el paisatge i la biodiversitat cultivada i per millorar la imatge del Vallès Oriental com a destí turístic.

El tast es veurà complementat per altres actuacions de promoció del sector alimentari en els propers mesos com són la I Mostra Gastronòmica de tomàquets del Vallès i la III Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana el 25 d’agost i el 8 de setembre.

La I Mostra Gastronòmica de tomàquets del Vallès que es durà a terme entre el 15 de juliol i el 16 de setembre, compta ja amb la participació de 19 restaurants de la comarca i 11 restaurants de Barcelona i comarques veïnes. Tots els participants posaran a la carta plats gastronòmics i menús singulars, basats en varietats antigues de tomàquets del Vallès, per tal d’apropar el producte local a la restauració de qualitat de la comarca i de les comarques circumveïnes.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button