Els municipis catalans demanen que les investigacions bancàries arribin fins al final

Els alcaldes de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i els presidents de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han reclamat aquest dijous que les investigacions a alts càrrecs bancaris i entitats financeres siguin estrictes i clarifiquin fins a l'última causa i actuació dels responsables implicats.

En un debat de TV3 recollit per Europa Press, ho han demanat el primer edil barceloní, Xavier Trias (CiU); el lleidatà, Àngel Ros (PSC); el gironí, Carles Puigdemont (CiU), i el tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), i els presidents de la FMC i Alcalde de Sabadell, Manuel Bustos (Secretari de Política Municipal del PSC), i de l'ACM i Alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), l'endemà que l'Audiència Nacional imputés 33 exmembres del Consell d'Administració de Bankia.

Ros ha augurat que el procés arribi fins a l'última de les causes i ha recalcat ser estricte amb els bancs que han rebut ajudes públiques, mentre que Ballesteros ha reclamat aclarir per què s'han publicat balanços i números que no concordaven amb els reals sense la intervenció de les institucions supervisores.Trias espera que la justícia actuï amb qui hagi emprès delictes, però no confia que s'expliquin les causes que han provocat els problemes financers, i Puigdemont espera que la imputació contribueixi a acabar amb la idea que els bancs poden actuar impunement. Des de les associacions municipalistes, Bustos desitja que la intervenció de la Justícia sigui un "antídot per a tot el sistema financer i la societat" i faci que la ciutadania deixi de confiar en qualsevol producte bancari, com segons ell passava abans, mentre que Buch ha demanat a l'Estat “seguir l'exemple del Parlament i constituir una comissió d'investigació bancària”.

Catalunya. vilaweb.cat 05/07/2012

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button