El Consell de Ministres estudia retallar competències als ajuntaments

El Consell de Ministres estudia la reforma de la Llei de Bases del Règim Local que preveu, entre d’altres mesures, obligar als municipis de menys de 20.000 habitants (885 de 947 municipis a Catalunya) a cedir la gestió de determinats serveis a les Diputacions.

El govern espanyol aprovarà durant el mes de juliol l'avantprojecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local que regularà les competències que han de gestionar els consistoris i fomentarà la fusió d'ajuntaments amb problemes als seus pressupostos.

Així ho ha avançat aquest divendres la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha afirmat que la nova regulació de la Llei de Bases Locals quedarà reforçada per la Llei de Transparència, que arriba a les Corts aquest estiu i que estableix els barems que limitaran els sous dels alcaldes i regidors, i obligarà a fer-los públics.

Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha presentat l'informe sobre la reordenació de l'administració local.

És el primer pas per a la definició de les competències dels ens municipals, que passa per una reforma de la Llei de Bases de Règim Local i de la de Llei de Transparència per limitar també els sous dels alcaldes i regidors segons les característiques del municipi.

Els socialistes, en contra: El primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Pere Navarro, ha manifestat la seva contrarietat respecte de la mesura aprovada avui i ha declarat que "les coses es poden fer d'una altra manera".

Així mateix, el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manel Bustos, ha afirmat, en declaracions al programa Hora L de Ràdio Barcelona, que no entén "quin estalvi s'aconseguirà fent que les diputacions gestionin competències municipals".

 

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button