Actualitat de la MAT

L’entrada en funcionament de la polèmica línea de molt alta tensió (MAT),  ha donat lloc a que la línea que encara transcorre pel bell mig de la urbanització  “Les Clotes” hagi  quedat inactiva i fora de servei.

El seu desmantellament és imminent, posant fi a una infraestructura, molesta i perillosa, que mai hagués hagut de passar per una zona urbana.

Ara és el moment de recordar que:

  • en l’any 2002, l’ajuntament va manifestar per escrit que ...aquest Ajuntament  no  s’oposa  i  declara  la  necessitat  de  la  línia  de 400KV Setmanat-Bescanó, per tal que a les comarques de Girona tinguin  l’energia  elèctrica  necessària.

  • l’any 2005, es va conèixer el traçat definitiu de la MAT. L’ajuntament presidit per Assumpta Camps va dur a terme una activa i participativa campanya per desplaçar, per la seguretat de les persones, la nova línea lo més lluny possible de les zones habitades. Es va aconseguir canviar part del traçat i que la línea es separés, de forma rellevant, dels habitatges existents.

  • aquestes decisions varen esser objecte d’injustificades crítiques i en el Butlletí Municipal nº 1 de setembre de 2007 es van donar informacions que no eren certes.
  • recentment, l’actual President de la Generalitat  va inaugurar la subestació de Bescanó, lloant la nova infraestructura i apostant per una Europa interconnectada.
  • ara tothom calla.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button