A benefici de JAL

Para que os vayais reservando el dia 26 de mayo.  Concierto a beneficio de un proyecto de JAL. La entrada es gratuita. En la media parte se pasa una bolsa para recoger fondos.

El Teatrillo de Sarriá

c/Margenat 66 a las 21.30horas

 Os esperamos a todos, y si podeis hacer difusión ...magnífico.   Gracias anticipadas. 

Montserrat Perez. Presidenta de JAL.

A BENEFICI DE JAL

JAL (amics dels leprosos) és una Associació fundada  l’any 1965 pel Sr. Claudio Satorre , i que treballa bàsicament a l’Índia amb malalts de lepra i les seves famílies.  

L’Índia , es encara el segon país del mon amb alta endèmia de lepra i l’estigma i rebuig social segueix sent un dels majors problemes per al treball amb aquest “col.lectiu d’ “intocables”.

Treballem a Pondicherry  i a tot l’estat de Tamil Nadu amb el compromís d’ajudar als menys privilegiats en el seu desenvolupament, capacitació i rehabilitació.

Aquest darrer any ens hem compromès a treballar en una comunitat de gitanos, els quals són considerats els més indigne de la societat , i fins i tot, no pertanyen  a cap grup de castes.

Mitjançant aquest projecte, es pretén capacitar i rehabilitar a la població discapacitada, vulnerable i marginada a fi efecte que jugui un paper decisiu en el procés de desenvolupament social, educatiu, econòmic i de rehabilitació.

L’èmfasi  del projecte

Fa quinze anys, la comunitat gitana vivia en refugis temporals construïts al marge dels camins. Varen migrar de zones molt  rurals en el sud de l’estat de Tamil Nadu per a establir-se a Pondicherry.. El govern els va cedir uns terrenys,lluny de la ciutat, sense cap tipus de transport i sobre una zona on es llencen les deixalles. Avui dia viuen unes 60 famílies  amb una població de unes 320 persones ( 162 nens de menys de 14 anys) i una expectativa de vida de 52 anys. 

Descripció i pla del projecte

Crear un centre de servei obert a nens i nenes gitanos, vulnerables, i nenes joves de la zona gitana, on se’ls ofereixi  recolzament a la seva vida diària i que funcioni també com a emplaçament  de suport per potenciar el sentiment de “comunitat”, amb els drets,les responsabilitats i una causa comuna com a base del projecte. La intenció del centre és garantir una infància segura,protegir tota mena d’abusos  i promoure un futur millor per a tota aquesta mainada gitana tant a nivell de comunitat com al seu lloc de treball.

Cura i salut per a la Comunitat

No hi ha cap centre mèdic a la comunitat ni a zones pròximes. La major part dels adults i infants pateixen constantment tot tipus de malalties i infeccions. La gran majoria dels parts es porten a cap a la mateixa comunitat. En casos d’emergència no hi ha transport i les morts ocorren amb freqüència.

Igualment, les dones i els infants són els que s’encarreguen de furgar  a les deixalles per a recollir tot allò que es pugui aprofitar, i ho fan descalços i sense guants a les seves mans. Les deixalles que toquen  són  recentment arribades i és “allà” de on obtenen el seu menjar.  Quan retornen cap a casa, no es dutxen ni es renten les mans. Solen fer-se talls a les mans i als peus amb peces i materials que troben  als escombralls.

A la fase inicial del projecte, tenim la intenció de centrar-nos en els assumptes relatius a la educació,la salut i la higiene ja que, en aquests moments, són els temes de major importància.      

LA POSSIBILITAT DE PODER REALITZAR UN SOMMNI ÉS ALLÒ QUE FA QUE LA VIDA SIGUI APASSIONANT                                  

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button