Reflexions nadalenques

nadala

Les properes festes nadalenques indueixen a reflexionar. Això ens ha dut a pensar que, des de les eleccions del 2007, el poble està vivint un període de tensions i enfrontaments del tot anòmal. Lamentem la situació i el poble es mereix explicacions.

La vida política comporta controvèrsies i diferencies d’opinió. És normal. El que no és normal és que per part de l’actual equip de govern municipal es dugui, des de l’inici del seu mandat, una campanya d’atacs personals, fortament desconsiderats, contra l’anterior alcaldessa i que dediqui bona part de la seva gestió a desfer l’obra de l’anterior consistori en lloc de continuar els projectes iniciats i en avançat estat de tramitació. En resum, l’actual equip de govern treballa més revisant la gestió anterior que no pas tirant el poble endavant. El canvi que s’ha imposat respecte el projecte escolar és un bon exemple: han passat 30 mesos de mandat municipal i allò que ja es tocava amb les mans ara ha esdevingut impossible a curt i mitjà termini. No sabem a qui beneficia aquest canvi però és palès que la comunitat escolar i els pares s’han vist molt perjudicats.

ISQS-PM, des de l’oposició, ja esperava un mandat municipal difícil però la realitat ha superat qualsevol previsió.

Preocupa especialment el sentiment d’odi que traspua l’actual equip de govern vers nosaltres. L’antagonisme polític acaba amb una victòria a les eleccions però l’odi es fa present quan l’actuació dels guanyadors pretén la destrucció del contrari.

Quan ISQS-PM va guanyar les eleccions el 2003 no va actuar així. No mereixem el tracte que estem rebent. Que està passant i perquè passa?

Voldríem que aquestes festes de Nadal fessin reflexionar a l’actual equip de govern. La seva actuació no beneficia al poble, degrada la convivència i obliga a respondre jurídicament a les seves agressions. Total: pals a la dreta, pals a l’esquerra i el poble patint les conseqüències. Pel bé de tots, aquesta dinàmica s’ha d’acabar.

Durant aquests 30 mesos hi ha hagut temptacions de llençar la tovallola, però no ho farem, per no trair el mandat que varem rebre de mig poble i també per dignitat. No perquè ens empentin callarem o ens retirarem fent-nos així còmplices de l’actuació de l’actual equip de govern.

No és ara el moment de detallar ni les actuacions impugnades ni les ofenses rebudes. És el moment de posar-hi fi, amb diàleg i amb respecte mutu. També és el moment, difícil, d’administrar acuradament els diners del poble pensant en el seu màxim aprofitament social i deixant a banda beneficis particulars i deliris de grandesa.

Estem satisfets d’haver estat a l’alcaldia durant una legislatura, d’haver donat al poble el millor servei que varem saber i d’haver fet tot el que es va fer, amb errors com tothom, però també amb encerts i entusiasme. Els temes d’educació i sanitat han donat el seu fruit: tornem a tenir una escola, tenim una llar d’infants, abans inexistent, i tenim un digne consultori mèdic fet gràcies a la subvenció obtinguda per l’anterior equip de govern del Departament de Sanitat. De l’anterior consultori, més val oblidar-se. Només amb això, ja es pot fer un balanç positiu del nostre pas per l’alcaldia.

Desitgem que el Nadal ajudi a reflexionar a fer el canvi que convidem a fer, i al qual hi estem disposats a col·laborar per tal de restablir la pau i l’harmonia en la convivència.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button