Any Europeu de la ciutadania 2013

Jornada "La ciutadania europea com a motor de canvi als pobles i a les ciutats"

A  l'Espai Francesca Bonnemaison la jornada 'La ciutadania com a motor de canvi als pobles i a les ciutats', organitzada per la Diputació de Barcelona dins el marc de l'Any Europeu de la Ciutadania 2013, ha congregat més de vuitanta persones i ha servit per debatre i intercanviar experiències entorn a la idea d'Europa i la participació activa de la ciutadania.

Foto: Diputació Barcelona

L'acte ha comptat amb una conferència inaugural a càrrec de Jaume Duch, director de mitjans de comunicació i portaveu del Parlament Europeu, que ha estat presentat per la diputada d'Educació, Igualtat i Ciutadania, Mireia Solsona, i també per Joan Colom, president del Consell Català del Moviment Europeu.

En la taula rodona 'El paper dels joves i els drets de la ciutadania', moderada per Joan Carles Peris, director d'informatius del cap de setmana de TV3, hi han participat Mercè Conesa, vicepresidenta segona i alcaldessa de Sant Cugat, Sergi Contreras, president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Núria Tuset, cap de l'àrea d'Anàlisi i Prospectiva del SOC, Ruben Calvo, del servei municipal d'informació i assessorament per a joves (SIA) de Vilafranca del Penedès, i Mireia Gibert, enginyera, que ha presentat la seva experiència de mobilitat europea.

En la seva intervenció, Mercè Conesa ha remarcat la importància que les institucions escoltin la veu dels joves en uns moments com els actuals, en què la seva situació és especialment complicada i difícil, i ha assenyalat que «cal canviar el concepte que els joves del nostre país son els 'ni-nis', que ha fet molt mal, i hem de parlar de joves que s'interessen per temes col·lectius i socials, el que ara s'anomenen 'me we', és a dir, preocupats per ells, però també pels altres».

Per la seva part, els joves que han participat en la taula rodona han remarcat que ara marxen fora, no per voluntat sinó per necessitat, i no tots tenen les mateixes oportunitats per fer-ho. Només poden marxar els que estan preparats, el que suposa una 'fuga de talents' molt perjudicial per al nostre país. També s'ha assenyalat que beques com les Erasmus s'haurien d'incorporar el món de l'empresa, fent també una crida al món empresarial sobre els contractes precaris a què es veuen abocats, i que són molt diferents dels que s'ofereixen als joves d'altres països.

Els ISQS-PM han assisstit a l'acte.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button