Oficina Comarcal d’Intermediació Hipotecària‏

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa l’oficina comarcal d’intermediació hipotecària

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ja ha signat convenis amb quatre entitats locals per coordinar la mediació hipotecària i evitar execucions hipotecàries i desnonaments.

El ple del Consell Comarcal ha aprovat avui (18.07.2012) el conveni de col·laboració amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya per posar en marxa un servei comarcal d’assessorament i intermediació sobre el deute hipotecari.

El servei Ofideute és un servei de la Generalitat de Catalunya d’intermediació entre particulars i entitats financeres creat per pal·liar els efectes de la crisi en l’àmbit de l’habitatge i evitar l’exclusió social per motiu residencial.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental es converteix, així, en el primer Consell Comarcal que aposta per oferir aquest servei en conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, servei que  serà operatiu a partir de setembre després de formalitzar-se el conveni.

L’objectiu principal de l’Ofideute és disposar d’una eina forta d’intermediació per impedir casos de pèrdua de l’habitatge i desnonaments, i prevenir l’exclusió social per motiu residencial.

D’aquesta manera es vol assegurar aquest servei per a tots els ciutadans de la comarca, davant la constatació que al Vallès Oriental hi ha una creixent necessitat ciutadana d’informació, assessorament i acompanyament davant les dificultats de pagament de les hipoteques, i en previsió que els propers mesos aquesta necessitat pugui anar en augment. El servei, que es farà en coordinació i amb la col·laboració dels ajuntaments, està destinat a tots els ciutadans de la comarca, a excepció dels municipis del Baix Montseny, que ja tenen establert un conveni amb Ofideute.

Segons el president, José Orive, “ el Consell Comarcal tracta d’assegurar que cap persona del Vallès Oriental, independentment del municipi on visqui, quedi exclosa d’un acompanyament i d’un assessorament adequat”. Per això des del Consell, “tot i els recursos justos de què disposem, tenim la convicció que és imprescindible i de justícia implantar aquest servei a nivell comarcal”.

La consellera comarcal de Política Territorial, Montserrat Cots, destaca per la seva banda la “necessitat de coordinar-nos totes les administracions, evitar duplicitats i oferir un servei el més complert possible davant d’una creixent demanda ciutadana”.

D’acord amb el conveni el Consell Comarcal rebrà les persones afectades per un crèdit hipotecari al qual no poden fer front i transmetrà un informe al servei de l’Ofideute de la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, que negociarà directament amb les entitats financeres.

Los comentarios están cerrados.

Tweeter button Facebook button Linkedin button Delicious button Flickr button